fbpx

Бранд архетип – сърцето на всеки бранд

След работа с десетки клиенти, техните брандове и екипи,  и нито един пропуск в резултатите, вече знаем – архетипът е в основата на бранда и добрата бизнес колаборация.

 

Нашата съвместна работа винаги започва с определяне на бранд архетипа на клиента: всеки предприемач или собственик интуитивно, чрез архетипа си, проектира част от себе си в бизнеса и бранда, който управлява.

 

Ето как брандовете, също като хората, притежават характер. Дали и доколко ще се почувстваме притеглени към даден бранд определя решението ни за неговата покупка или пък не („говори си, не ми пречиш“).

 

Хората се свързват с идеята, която те имат за бранда. Идеята, която изниква в съзнанието им, щом видят, прочетат, чуят или бъдат подложени на други стимули, които свързват с бранда.

АРХЕТИПЪТ Е КЛЮЧЪТ КЪМ ВАШИЯ БРАНД

 

В основата на всеки бранд се намира неговият архетип. Основните архетипи са 12, познати като:  Innocent, Sage, Explorer, Outlaw, Magician, Hero, Lover, Jester, Everyman, Caregiver, Ruler, Creator.

 

Tяхната гениалност е в това, че разказват универсални истории на нашето несъзнато и затова те никога не ни омръзват. Филми, книги, митология, религии – откриваме ги навсякъде, винаги носят едни и същи, консистентни кодирани послания. Във всеки от нас присъства определена част от всеки от 12-те архетипа, която част може да се „активира“ под влияние и именно това свойство прави прилагането на метода толкова успешно при свързване с потребителя/ желаната аудитория.

 

Ето защо определянето на бранд архетипа далеч не е избор, а по-скоро изваждане на повърхността и се случва чрез прилагане на внимателно разработен и доказал се в работата ни протокол.

 

Успешно прилагаме нашата Архетипна диагностика, когато работим по вашия:

  • Бизнес бранд
  • Личен бранд
  • СЕО/лидерски бранд

Както и за определяне на архетипния отпечатък на цели екипи. Това помага за по-сплотен екип и разпределяне на задачите към най-подходящия емоционално човек от екипа.

Как познаването на архетипа помага на бизнеса?

 

Всеки предприемач или собственик интуитивно проектира себе си в бизнеса, който управлява.  А когато бизнесът расте, се присъединяват други хора на ключови позиции, всеки със своя архетип. И ако няма ясна и разбираема от всички рамка на бранда, понякога се стига до теглене в различни посоки и решения, базирани на „харесва ми/не ми харесва“, вместо „работи/няма да работи“.

 

Архетипите не са ограничение. Те са призма, увеличителна леща, с която да се видим и разберем по-добре, както и да видим и разберем какви хора притегляме към себе си, екипа си, бранда и бизнеса си.

От кухнята на Tingle Minds

 

Ние не измисляме вашия бранд, а само ви помагаме да го покажете и разкриете автентично. И започваме от себе си:

 

Здравейте, ние сме Tingle Minds и нашият архетип е Companion (част от семейство Lover).

 

Важно е да знаете, че вървим редом с вас, запрятаме ръкави винаги,когато е нужно и охотно даваме начална скорост (а тя може да е както вятър в платната, така и побутване в мекото място 😉) на бизнесите, които са готови да растат.  Оставаме и работим с всеки клиент точно толкова, колкото е нужно.

Архетипите ни помагат да намираме неочевидни отговори:

Къде да поставим границите на своя бранд? И как да избираме партньорите и партньорствата си?

Кой подход ще работи по-добре за вашия бранд, продукти  и услуги  – персонализиране или унифициране?

Да разказваме ли за процеса/тестването/производството или да се състредоточим върху решението и резултата?

Твърденията на бранда ни към навън потвърждават ли се и навътре – сред нашите служители, партньори?

Кои са нашите хора, с какво ги привличаме и защо избират нас? (спойлер: не са цените!)

Кои са нашите автентични начини да проявим загриженост към клиентите си?

На кое да заложим – красиви дизайни с високо качество на изпълнението или реални снимки „от кухнята“?

Как спираме да се вторачваме в конкуренцията и от това всички печелят?

Какви са невидимите движещи сили в екипа ми? Как да ги ре-комбинирам, за да разкрие всеки своя потенциал?

Според целите на проекта кои хора от екипа е най-удачно да го водят или изпълнят?

Какво означава постигането на резултати за всеки от екипа  – как всеки дефинира смисъла за себе си?

УСЛУГА АРХЕТИПНА ДИАГНОСТИКА

 

Предлагаме Архетипната Диагностика и като самостоятелна услуга.

  • Протокол (попълвате за 20 мин.) – Резултати (ние обработваме) – Анализ и практични насоки (получавате в писмен вид и обем ок.15 стр/бранд) –  Разяснителна среща по резултатите.
  • Стандартен срок за изпълнение: 1 седмица
  • Самостоятелна цена: 1000 лв/ 1 бранд, +100 лв за всеки следващ (при екип). Цените са без ДДС.

В зависимост от вашата конкретна бизнес ситуация резултатите от Архетипното Брандиране служат при изготвяне на задание за дизайн, съдържание, за калибриране на екипите, както и за всяка следваща стратегическа стъпка, която ще предприемете за своя бранд и бизнес.

Готови ли сте да градите своя бранд?